Toiminta

Yhdistyksen perustoiminta

Vanhempien tukeminen kouluyhteistyössä


Meidän vapaaehtoistyöntekijämme auttavat tarvittaessa vanhempia heidän ja koulun välisessä yhteistyössä ilmenevissä haasteissa. Vanhempi voi ottaa yhteyttä suoraan tukihenkilöön, joka auttaa ja tukee asioiden selvittelyssä. Tukihenkilötyön avulla pyritään edistämään vanhempien ja opettajien vuorovaikutusta. Yhdistys järjestää tarvittaessa vanhemmille infotilaisuuksia.


Tukea nuorten työllistymiseen


Nuorten ensimmäisten työmahdollisuuksien saaminen on haastavaa eritoten maahanmuuttajanuorten kohdalla. Yhdistyksen toimintaan kuuluu tukihenkilön kautta tapahtuvaa kevyttä ja yksilöllistä työelämään valmentamista. Työvalmennuksen tarkoituksena on valmistaa nuoria kohti ensimmäistä työkeikkaa. Yhdistys tekee yhteistyötä eri yritysten kanssa ja ohjaa nuoria avoimiin työpaikkoihin. Yksilöllisen työvalmennuksen lisäksi yhdistys järjestää rekry-tilaisuuksia.Liikunta- ja läksykerhot


Harrastukset ovat nykyään kalliita, ja monilla maahanmuuttajaperheillä on taloudellisia esteitä lasten harrastustoiminnalle. Pahimmassa tapauksessa lapset jäävät ilman harrastusta. Mielekkään harrastuksen puuttuminen lapsilta voi johtaa monenlaisiin ongelmiin, kuten syrjäytymiseen ja kotoutumisen viivästymiseen. Yhdistyksen toimintaan kuuluu matalan kynnyksen ja ilmaisen harrastuksen mahdollistaminen. Liikuntaharrastusten lisäksi yhdistys myös tukee lasten koulunkäyntiä läksykerhoilla.

 Yhteistiedot


Käynti- ja postiosoite:


Kilterinkuja 2, 01600 Vantaa

Myyräncolo - KulttuuritaloSähköposti: info@somfin.fi


Puh. 045 225 9692   Follow us:Facebook: @somfin


Instagram: @somfin


       © Copyright 2019 Somfin yheisö ry All Rights Reserved |